Hangzhou 2018: Dag 2 Finales

Fanny Lecluyse (BEL) is vandaag zevende geëindigd in de finale van de 50m schoolslag. Team USA zorgde voor twee wereldrecords. Titels waren er verder nog voor Ryan Murpy (USA), Blake Pieroni (USA), Katinka Hosszu (HUN), Alia Atkinson (JAM), Cameron van der Burgh (RSA) en Olivia Smoliga (USA). Alle uitslagen kan u via OmegaTiming terugvinden.

4 x 50m Wisselslag – Dames – Finale

Zoals verwacht was geen enkel team opgewassen tegen de Amerikaanse dames. Olivia Smoliga (USA), Katie Meili (USA), Kelsi Dahlia (USA) en Mallory Comerford (USA) domineerden van start tot finish en tikten uiteindelijk aan in een tijd van 1.42.38 goed voor een nieuw wereldrecord. Het vorige dateerde van het WK in Windsor (CAN) twee jaar geleden en werd met 89 honderdsten van een seconde aangescherpt. Thuisland China snelde naar zilver voor Nederland dat Japan naar de meest ondankbare plaats verwees.

🥇 Goud Verenigde Staten

 • Olivia Smoliga
 • Katie Meili
 • Kelsi Dahlia
 • Mallory Comerford
USA 🇺🇸 1.42.38 WR

 • 25.97
 • 29.29
 • 24.02
 • 23.10
🥈 Zilver China

 • Yuanhui Fu
 • Ran Suo
 • Yichun Wang
 • Yue Wu
CHN 🇨🇳 1.44.31

 • 26.20
 • 29.63
 • 24.84
 • 23.64
🥉 Brons Nederland

 • Maaike de Waard
 • Kim Busch
 • Ranomi Kromowidjojo
 • Femke Heemskerk
NED 🇳🇱 1.44.57

 • 26.46
 • 30.73
 • 24.21
 • 23.17

100m Rugslag – Heren – Finale

Olympisch kampioen Ryan Murphy (USA) heeft in de finale van de 100m rugslag met een tijd van 49.23 aan het langste eind getrokken in een strijd met publiekslieveling en wereldrecordhouder Jiayu Xu (CHN) en Europees kampioen Kliment Kolesnikov (RUS). Murphy was drie honderdsten van een seconde sneller dan Xu die een maand geleden nog het wereldrecord verbeterde tot 48.88. Ook Kolesnikov bleef met 48.90 al onder de 49 seconden. Beide heren zullen dus toch wel wat ontgoocheld zijn. Mitch Larkin (AUS) kwam zes honderdsten van een seconde te kort voor een plek op het podium.

🥇 Goud Ryan Murpy USA 🇺🇸 49.23
🥈 Zilver Jiayu Xu CHN 🇨🇳 49.26
🥉 Brons Kliment Kolesnikov RUS 🇷🇺 49.40

200m Vlinderslag – Dames – Finale

In de finale van de 200m vlinderslag kregen we een fantastische strijd te zien tussen Katinka Hosszu (HUN) en Kelsi Dahlia (USA). Het was thuiszwemster Yufei Zhang (CHN) die als snelste vertrok, maar aan de 100 meter lag Hosszu aan de leiding voor Dahlia. In de derde vijftig nam de Amerikaanse over, maar met een sterke laatste 50 wist de ‘Iron Lady’ alsnog de overwinning in de wacht te slepen met een eindtijd van 2.01.60. Suzuka Hasegawa (JPN) werd op duidelijke afstand derde.

🥇 Goud Katinka Hosszu HUN 🇭🇺 2.01.60
🥈 Zilver Kelsi Dahlia USA 🇺🇸 2.01.73
🥉 Brons Suzuka Hasegawa JPN 🇯🇵 2.04.04

100m Schoolslag – Heren – Finale

Wereldrecordhouder Cameron van der Burgh (RSA) heeft in een nek-aan-nek-race met Ilya Shymanovich (BLR) en Yasuhiro Koseki (JPN) een zoveelste titel in de wacht gesleept. Met zijn tijd van 56.01 zette hij een nieuw kampioenschapsrecord neer en en was hij negen honderdsten van een seconde sneller dan de Wit-Rus. Koseki tikte als derde aan in een nieuw Aziatisch record. Fabio Scozzoli (ITA) en Kirill Prigoda (RUS) moesten zich tevreden stellen met de dichtste ereplaatsen

🥇 Goud Cameron van der Burgh RSA 🇿🇦 56.01
🥈 Zilver Ilya Shymanovich BLR 🇧🇾 56.10
🥉 Brons Yasuhiro Koseki JPN 🇯🇵 56.13

50m Schoolslag – Dames – Finale

Fanny Lecluyse (BEL) is in de finale van de 50m schoolslag op een knappe zevende plaats geëindigd, zij het met een iets tragere tijd dan gisteren in de halve finales. Wereldrecordhoudster Alia Atkinson (JAM) zwom onbedreigd naar winst en hield met haar eindtijd van 29.05 meer dan drie tienden over op Ruta Meilutyte (LTU). Wel bleef Atkinson nog bijna een halve seconde verwijderd van het wereldrecord dat ze begin oktober neerzette tijdens de ‘World Cup’-manche in Boedapest. Martina Carraro (ITA) was in de strijd om het brons sneller dan Jenna Laukkanen (FIN) en Katie Meili (USA)

🥇 Goud Alia Atkinson JAM 🇯🇲 29.05
🥈 Zilver Ruta Meilutyte LTU 🇱🇹 29.38
🥉 Brons Martina Carraro ITA 🇮🇹 29.59

200m Vrije Slag – Heren – Finale

In de finale van de 200m vrije slag lag Blake Pieroni (USA) van start tot finish aan de leiding. Danas Rapsys (LTU) die gisteren goud veroverde op de 400m vrije slag kwam nog erg sterk opzetten, maar moet uiteindelijk toch zijn meerdere kennen in de Amerikaan. Alex Graham (AUS) was in de erg spannende strijd om het laatste podiumplekje sneller dan Xinjie Ji (CHN), Breno Correia (BRA) en Martin Malyutin (RUS)

🥇 Goud Blake Pieroni USA 🇺🇸 1.41.49
🥈 Zilver Danas Rapsys LTU 🇱🇹 1.41.78
🥉 Brons Alex Graham AUS 🇦🇺 1.42.28

100m Vrije Slag – Dames – Halve Finales

Enkel onze noorderburen Femke Heemskerk (NED) en Ranomi Kromowidjojo (NED) bleven met respectievelijk 51.84 en 51.95 onder de 52 seconden tijdens de halve finales van de 100m vrije slag. Zij gaan morgen in de middelste banen van start in de finale. Ook Menghui Zhu (CHN), Michelle Coleman (SWE), Mallory Comerford (USA), Lia Neal (USA) Erin Gallagher (RSA) en Barbora Seemanova (RUS) kwalificeerden zich. Voor Mariia Kameneva (RUS) en Federica Pellegrini (ITA) werden de halve finales het eindstation.

100m Vlinderslag – Heren – Halve Finales

Caeleb Dressel (USA) bleef met 48.93 als enige onder de 49 seconden in de halve finales van de 100m vlinderslag bij de heren. Chad Le Clos (RSA) was echter niet veraf. Het belooft een mooie strijd te gaan opleveren morgen. Maria Kusch (GER), die in San Diego (USA) bij Team Elite onder de vleugels van David Marsch traint, plaatste zich als derde. Ook Zhuhao Li (CHN), Mehdy Metella (FRA), Takeshi Kawamoto (JPN), Piero Codia (ITA) en Jack Conger (USA) zien we morgen terug. Olympisch jeugdkampioen Tomoe Hvas (NOR) zette met 50.49 een nieuw wereldjuniorenrecord op de klokken, maar valt wel nipt af voor de finale.

100m Rugslag – Dames – Finale

In de finale van de 100m rugslag bij de dames heeft Olivia Smoliga (USA) het laken naar zich toegetrokken. Met haar eindtijd van 56.19 bleef ze wel nog meer dan een seconde verwijderd van het wereldrecord van Olympisch kampioene Katinka Hosszu (HUN) die genoegen moets nemen met zilver. Georgia Davies (GBR) en Minna Atherton (AUS) tikten ex-aequo aan in 56.74 en versloegen daarmee Kathleen Baker (USA), wereldkampioene op de lange baan, in de strijd om brons.

🥇 Goud Olivia Smoliga USA 🇺🇸 56.19
🥈 Zilver Katinka Hosszu HUN 🇭🇺 56.26
🥉 Brons Georgia Davies

Minna Atherton

GBR 🇬🇧

AUS 🇦🇺

56.74

4 x 50m Vrije Slag – Mixed – Finale

De Verenigde Staten met Caeleb Dressel (USA), Ryan Held (USA), Mallory Comerford (USA) en Kelsi Dahlia (USA) zwommen in de 4 x 50m vrije slag voor gemengde ploegen met een tijd van 1.27.89 naar een nieuw wereldrecord. Het vorige record stond met 1.28.39 op naam van Nederland sinds vorig jaar. Dressel vertrok in een fantastische 20.43, waarna de Amerikanen de leiding niet meer afstonden. Voor Dahlia was het na goud op de 4 x 50m wisselslag en zilver op de 200m vlinderslag haar derde medaille van de avond. Nederland was in de strijd om het zilver dankzij de sterke splits van de dames sneller dan Rusland.

🥇 Goud Verenigde Staten

 • Caeleb Dressel
 • Ryan Held
 • Mallory Comerford
 • Kelsi Dahlia
USA 🇺🇸 1.27.89 WR

 • 20.43
 • 20.60
 • 23.44
 • 23.42
🥈 Zilver Nederland

 • Jesse Puts
 • Stan Pijnenburg
 • Ranomi Kromowidjojo
 • Femke Heemskerk
NED 🇳🇱 1.28.51

 • 21.17
 • 21.18
 • 23.09
 • 23.07
🥉 Brons Rusland

 • Vladimir Morozov
 • Evgeny Sedov
 • Mariia Kameneva
 • Rozaliya Nasretdinova
RUS 🇷🇺 1.28.73

 • 20.75
 • 20.66
 • 23.66
 • 23.66

PV

Advertenties

Auteur: swimnation.be

Dé Belgische website over zwemmen. Redactieteam: Pieterjan Vangerven, Lorenz Vermeersch, Marnik Dekoninck, Mathieu Mattelaer, Kato Vander Sande & Axel Vandevelde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s