Een ‘spetterende’ relatie

Hieronder laat een zwemmersvrouw die niet uit het zwemmen komt, haar licht schijnen op wat een relatie met een zwemmer nu eigenlijk betekent. Misschien wel heel herkenbaar voor sommigen.

“Oja, ik ben een zwemmer.” Een uitspraak die bij de eerste date onschuldig lijkt. Eens iets anders dan voetbal of basket denk je bij jezelf. En wat vooral door je hoofd gaat op dat moment, is het beeld van zijn bovenlichaam. De fantasie slaat op hol. Ja, ik ga er voor!

Na de fase van verovering en bewondering, komt het volledige plaatje tevoorschijn.

Hoezo? Je springt op een doordeweekse dag voor dag en dauw in het zwembad? Goed, maar ik blijf liggen.

Hoezo? Enkel spannende Speedo’s in de sportzak? Gelukkig heeft hij er wél het lijf voor.

Hoezo? Hoeveel wekelijkse trainingen heb je? Bwa, een tiental denk ik, hangt ervan af of power- en houdingstrainingen  zijn inbegrepen?

Hier zet ik verder nog even enkele zaken op een rijtje die ik graag op voorhand meegeef aan diegenen die een relatie overwegen met een zwemtalent. Kwestie van voorbereid op jacht te gaan, dames!

1. Zeg vaarwel aan Hugo Boss, Giorgio Armani of Jean Paul Gaultier.  Atoomnummer 17 uit de Tabel van Mendeljev wordt de nieuwe eau de toilette van jouw boyfriend. Zijn poriën zijn doordrongen door deze chloorgeur. En wanneer je denkt dat deze even is verdwenen, springt hij voor je het weet terug dat zwembad in om een nieuwe lading chloor te absorberen.

2. De woonkamer wordt een woud van drogend textiel, planken, pull buoys, foam rolls… Geen radiator in huis kan er aan ontsnappen. Ze worden omgetoverd tot sportieve kerstbomen versierd met handdoeken en speedo’s. Maak je er niet druk om. Er worden lelijkere kunstvormen voor bakken geld verhandeld.

3.  Honger, honger en nog eens honger. Eten, eten en nog eens eten. Als ik een tip mag geven, stel je er niet te veel vragen bij. En eet vooral niet altijd mee met al dat lekkere comfort-food. Oja, koken doe je vanaf nu voor een gans leger. Er komt weliswaar maar één (zwem)soldaat eten.

4.  Droogtraining. Een begrip dat niet in mijn persoonlijk woordenboek voorkwam. Ondertussen is het mij al iets duidelijker geworden. Dus gewoon een training (voor de natte zwemtraining) waar je droog bij blijft? Ok, verder niet te veel over nadenken.

5. Al die tijd van de relatie die moet opgeofferd worden aan zwemtrainingen. Nu wil je het resultaat daarvan wel eens met eigen ogen zien. De eerste zwemwedstrijd die je meemaakt is een ware openbaring. Al die gespierde lichamen op een rijtje. En kijk daar, dat is jouw boyfriend. Oei, waarom slaan ze zichzelf?

6. Vrije tijd wordt ingevuld volgens de filosofie van de film ‘Les Barons’: iedereen heeft een aantal stappen tegoed gedurende zijn leven, en elke stap die je zet brengt je dichter bij de dood. Shoppen kost te veel stappen, uitstapjes evenzeer. Gelukkig heeft hij een goede zetel!

7. Als je boyfriend alleen op reis gaat, weet dan dat je geen foto’s moet verwachten van parelwitte stranden. Een foto van het lokale zwembad is voor hem een hoogtepunt dat de moeite is om eens naar de thuisblijvers door te sturen. Beroepsmisvorming zeker?

8. Twee vragen blijven bij mij nog steeds onbeantwoord: “Wanneer is dat einde van het seizoen?” en “Wanneer is het weekend?”. Dit is volgens mij een vraag waar geen antwoord op te vinden is. Mochten jullie het ontdekken, laat het mij gerust weten.

Mocht ik door het schrijven van dit artikel twijfels hebben opgewekt, onthoud dan vooral dat hij ondanks deze levensstijl gelukkig is. Wat moet je trouwens meer hebben dan een gelukkige boyfriend met een lichaam dat er mag wezen?!? Ik kan iedereen een zwemmer als vriendje aanraden. Go for it!

Advertenties

Auteur: swimnation.be

Dé Belgische website over zwemmen. Redactieteam: Pieterjan Vangerven, Lorenz Vermeersch, Marnik Dekoninck, Mathieu Mattelaer, Kato Vander Sande & Axel Vandevelde

One thought on “Een ‘spetterende’ relatie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s